Avaleht

Toidutootjad avavad uksed ja teevad plaane

Pea saabuv kevad on täis ootusi ja uusi tuuli. Toidutootjad jälgivad tähelepanelikult, millised saavad olema uue valitsuse plaanid. Soovime, et võrreldes varasemaga oleks rohkem dialoogi ja mõistlikke ning kaalutud otsuseid. Mida tootjad ootavad, saab lugeda Äripäevast.

Üle ega ümber ei saa ka Eesti Konjuktuuriinstituudi uuringust „Toidukaupade ostueelistused ja hoiakud elanike hinnangul 2018“, mida esitleti veebruari lõpus. Uuringust joonistusid välja Eesti inimeste tarbimisharjumused ja suhe kodumaisesse toitu. Meie tarbijad on aina hinnatundlikumad ning ainult selle argumendiga, et toit on eestimaine, me neid ei võlu. Eriti torkab see silma noorte puhul, kes aina enam vaatavad ka välismaiste kaupade poole. Näeme, et just noorte puhul on vaja veelgi fokusseeritumat tegevust ja sõnumeid. Lisaks sellele, et meil on head ja kvaliteetsed tooted, on vaja ka lugu, millega sihtgruppi kõnetada. Uuringu leiavad kõik huvilised Maaeluministeeriumi veebilehelt.

Rõõmsamatest teemadest rääkides ootavad meid lähikuudel ees Avatud Tööstuste nädal, millele ootame ettevõtjaid aktiivselt registreeruma. See on hea võimalus oma tarbijatele samm vastu tulla ning näidata, kuidas meie kodumaine toit valmib. Armas on see, mida tunneme!

Käimas on ka konkurss Eesti Parim Toiduaine, kus sel aastal vaadatakse tagasi ka konkursi ajaloole ja valitakse lisaks aasta võitjatele parimad 25. aasta jooksul tunnustusi saanud toodete seast. Grand Prix tiitlile kandideerib 25 toodet, mille edulugu peavad ettevõtted eriliseks ning mis on võrdlemisi muutumatuna püsinud eestlaste toidulaual palju aastaid. Võitjad saavad vääriliselt pärjatud aprillis, toidutootjate traditsioonilisel aastakonverentsil. Seniks tasub hoida silm peal konkursi uudistel sotsiaalmeedias.

Nautige ikka Eesti toitu!

 

 

Aprill

  • Märtsist kuni aprillini toimuvad tegevused seoses tootekonkursigaEesti Parim Toiduaine. Rohkem infot: http://toiduliit.ee/tegevused/parim
  • Märtsist kuni aprillini on avatud ettevõtete registreerimine Avatud Toiduainetööstuste nädalale, mis toimub 27. maist – 2. juunini. Tootjate osalemissoovist palume teada anda inge@toiduliit.ee.
  • 24. aprillil toimub Olümpia hotelli konverentsikeskuses toiduvaldkonna tegijate aastasündmus  „XIII Toiduainetööstuse Aastakonverents“. Lisainfo lähiajal www.toiduliit.ee.

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields