Avaleht

Nordic School of Hospitality & Innovation ehk heal lapsel pikk nimi

Haaga-Helia Rakenduskõrgkool (Soome) asutas novembris Eestis sihtasutuse nimega Hospitality Innovation School, mis tulevase kooli – Nordic School of Hospitality & Innovation – Haaga-Helia, Tallinn – pidajana andis vastavalt Erakooliseadusele novembri lõpuks Haridus- ja teadusministeeriumile (HTM) sisse taotluse uue kooli avamiseks, kõrgharidustaseme õppe läbiviimise õiguse saamiseks ja õiguse saamiseks alustada õpe valitud õppekavagrupis vastava uue õppekava – Rahvusvaheline Külalislahkusmajandus ja Tippteenindus (International Hospitality & Service Excellency) – alusel.

Vastavalt protseduuridele menetles HTM taotluspaketti detsembri jooksul ja edastas kogu edasine hindamisprotsessi Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuurile (EKKA). EKKA omakorda teeb läbi hindamise ekspertiisiprotseduurid suures joones jaanuari-märtsi jooksul ja annab eksperthinnangu HTM-le.

Ministeeriumist peaks siis asjade soodsa kulgemise korral kõik edasi liikuma koos ministri vastava ettepanekuga Vabariigi Valitsuse töölauale, kus lõplik otsus peaks ka sündima – kõige varem hiliskevadel, kõige hiljem suvel.

Seejärel loetaks ka kool asutatuks ning saaks alustada turunduse ja müügitööga võttes eesmärgiks esimene täies mahus õppeaasta koolis avada jaanuaris 2020. Kõlab ehk kummaliselt harjumuspärase 1. septembri asemel, kuid koolil hakkab olema neid “esimeseid septembreid” igal aastal kaks – üks jaanuaris ja teine meie jaoks tavapärasel ajal.

Õppekava

Mis siis taotluse põhieesmärk on? Ikka õppekava ”Rahvusvaheline külalislahkusmajandus ja tippteenindus”.

Tegemist on 3,5 aastat ehk 7 semestrit kestva 210 ainepunkti mahus rakenduskõrghariduse õppekavaga, mis on jagatud 15 ainepunkti mahus mooduliteks.

Kooli õppetöö kandvad jõud on palgatud uude kooli viiest erinevast rahvusvahelisest kõrgkoolist:

  • Haaga-Helia Rakenduskõrgkool (Soome)
  • Estonian Business School (Eesti)
  • Breda Rakenduskõrgkool (Holland)
  • Rahvusvaheline Rakenduskõrgkool Bad Honnef (Saksamaa)
  • Purdue Ülikool (USA)

Õppekava läbivaks eesmärgiks on koolitada motiveeritud külalislahkusmajanduse juhte, kes oma nägemuse ülesehitamisel edendavad positiivseid muudatusi. Õppekava annab tudengitele vahendid ja võime panustada 21. sajandi rahvusvahelisse külalislahkusmajandusse.

Õppekavas pakutavad professionaalsed arengusuunad hõlmavad kolme peamist valdkonda: Pädevuste arendamine, Isiklik areng ja Otsuste langetamine.

Õpingud on liigendatud neljaks fookusvaldkonnaks eesmärgiga arendada valdkonna kompetentside ja teadmiste ning tudengi isikliku õpitee teatavaid tahke: Mina, Ettevõtlus, Külaline ja Võõrustaja, Tulevik.

Iga mooduli suunaks on kindel fookusvaldkond soorituseesmärkide seadmisel, teoreetiliste teadmiste süvendamisel ja valdkonna koostöövõimalustel.

Õppekava põhiväärtused on Loomingulisus, Püüeldes Ahaa-elamuse poole, Kogukonnakoostöö, Empaatiale toetumine ja Ärikoostöö. 

Kohtumiseni kooli esimesel ”1. septembril” – jaanuaris 2020! 

 

Autor: Ain Hinsberg

Haaga-Helia Balti OÜ ja Hospitality Innovation School SA juhatuse liige

www.haaga-helia.ee

https://www.facebook.com/HaagaHeliaEesti/

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields