Avaleht

Ehituse kutseõpetajad külastasid Lõuna-Eesti tööandjaid

Ehitusvaldkonna õpetajate juunikuu on olnud tihe. Kohtumistel tööandjate juures arutati projektipõhise praktika võimalikkuse üle ehituse valdkonnas. Sealhulgas ehituse erialadel praktika portfooliote kostamisega seotud kitsaskohti.

Kuna vaid teooriast ei piisa, külastati ka praktikohti pakkuvaid ettevõtteid Savekate ja Kodumajatehas, et saadud tagasiside põhjal praktikaga seonduvat paremini korraldada. 

Savekate OÜ-s käivad praktikandid regulaarselt ning ettevõte panustab juhendajatesse, juhendamise eest on ette nähtud ka tasu, et juhendaja ei kaotaks motivatsiooni. 

Kodumajatehase AS on Tartu VOCO suur praktikapartner. Ettevõte tegi 2021. aastal suure investeeringu majatehase laiendamisel investeerides uude CNC tootmisliini. Selle liini käivitamiseks viidi läbi Kodumajatehase ja VOCO koostöös ka töökohapõhine õpe CNC operaatoritele, mille lõpetas 2021. aastal 6 CNC operaatorit.

Ehituse praktikasüsteemi arendamise võrgustiku projektis osalevad Eesti Ehitusttevõtjate Liit, Tartu VOCO, Ida-Virumaa KHK, Tallinna Ehituskool ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Projekti rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist läbi Haridus-ja Noorteameti taotlusvooru Tööandjate ja õppeasutuste koostöö toetamine praktikasüsteemi arendamisel.

Fotod: Sigrid Ester Tani

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields