Avaleht

Nende firmade seast selguvad selle aasta parimad ettevõtted 

Selgusid konkursi “Ettevõtluse Auhind” kategooriate esikolmikud. 21 ettevõttel on võimalus saada oma kategooria parimaks ja seejärel võita tänavune aasta ettevõtte auhind. Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse ning Tööandjate keskliidu poolt korraldatud konkursi parimatele ettevõtetele antakse auhinnad üle 2. novembril toimuval auhinnagalal, mida kannab üle ETV. 

Eesti pikima ajalooga ettevõtluskonkursi žürii valis välja kolm parimat ettevõtet seitsmes kategoorias. Nende kategooriate võitjate ja Kaubandus-​Tööstuskoja konkurentsivõime edetabeli kolme võitja hulgast valitakse ühiselt välja ka aasta ettevõte. 

Aasta tööstuse digitaliseerija

Selle kategooria eesmärk on tunnustada Eesti ettevõtteid, kes on läbi automatiseerimise ja digitaliseerimise saavutanud olulise protsessi- ja organisatsiooniinnovatsiooni, tehnoloogiamahukuse, tootlikkuse, jätkusuutlikkuse ja konkurentsieelise.

Nominendid:

Harju Elekter AS – projekteerib, toodab ja paigaldab elektriseadmeid energeetika-, tööstus- ja taristuettevõtetele ning äri- ja avalikele hoonetele.

Mistra-Auteks AS – toodab ja müüb nõeltöödeldud ja tafting-materjale autotööstusele.

Plaat Detail OÜ – loob interjöörilahendusi ja toodab detaile mööblitööstusele.

Aasta innovaator

Selle kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on ellu viinud või turule toonud märkimisväärse uuenduse, mis pakub klientidele või ühiskonnale olulist väärtust.  

Nominendid:

DefSecIntel Solutions OÜ – kaitsetööstusettevõte, mis arendab kõrgtehnoloogilisi seireplatvorme.

LDI Innovation OÜ – arendab optikaseadmeid, mis aitavad tuvastada nt pindadelt viirust või reageerida kiiresti nt naftareostusele.

R8 Technologies OÜ – aitab tehisarul põhineva lahendusega hoonete energiatarbimist vähendada.

Aasta eksportöör

Selle kategooria eesmärk on tunnustada nutikaid ja lisandväärtust loovaid ning edukalt eksporti kasvatavaid Eesti ettevõtteid. 

Nominendid:

Bikeep OÜ – toodab tehnoloogilisi lahendusi jalg- ja tõukerataste parkimiseks ja laadimiseks.

DefSecIntel Solutions OÜ – kaitsetööstusettevõte, mis arendab kõrgtehnoloogilisi seireplatvorme.

Nortal AS – globaalse haardega tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõte. 

Aasta välisinvestor

Selle kategooria eesmärk on tunnustada Eestis edukalt tegutsevaid välisinvestoreid.

Nominendid:

Inission Tallinn OÜ – tegeleb elektroonika- ja metalltoodete tootmise ning lahenduste pakkumisega, alustades prototüüpimisest kuni masstootmiseni.

FLIR Systems Estonia OÜ – arendab ja toodab tipptasemel infrapunaseadmeid

HANZA Mechanics Tartu AS – masinaehitusettevõte, mis pakub täisteenust lõpptoodete valmistamiseks eri sektoritele.

Aasta turismiedendaja

Selle kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes panustavad Eesti turismimajandusse läbi atraktiivsete turismiteenuste ja -​toodete ning aitavad kaasa Eesti kui turismisihtkoha laiemale tuntusele kogu maailmas. 

Nominendid:

Lahepere Villa – Michelini restoranigiidi kuuluv kodurestoran.

OKO Restoranid OÜ – Michelini restoranigiidi kuuluvate Eesti tipprestoranide pere, mh kuulub sinna üks kahest Eesti tärnirestoranist.

SA Teaduskeskus AHHAA – Baltikumi suurim teadust populariseeriv keskus, mis põimib haridust ja meelelahutust.

Aasta kestlikkuse edendaja

Selle kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes pööravad ettevõtteüleselt tähelepanu kestlikule arengule ja on selles vallas eeskujuks. 

Nominendid:

Bauroc AS – Põhja-Euroopa suurim poorbetoontoodete valmistaja, Baltikumi liider ehitusplokkide sektoris.

Estiko-Plastar AS – plastitöötlemise ettevõte, mis pakub pakendilahendusi peamiselt toiduainetööstusele.Orkla Eesti AS – toiduainete tootja, mh Eesti tuntumate kaubamärkide alt nagu Kalev, Felix ja Põltsamaa.

Aasta pereettevõte

Selle kategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on läbi perekeskse juhtimise panustanud jätkusuutlikult Eesti majandusse, ühiskondlikku arengusse ning ettevõtliku meelelaadi kasvatamisse noorte hulgas. 

Nominendid:

Bauroc AS – Põhja-Euroopa suurim poorbetooni toodete tootja ja Baltikumi turuliider ehitusplokkide sektoris.

Estiko Grupp – arendab nelja ärisuunda: pakendilahenduste tootmine, kinnisvara, majutus, taastuvenergia.

Liikluslab Baltic OÜ – Eesti turuliider autokoolide õpilastele ja töötajatele mõeldud digilahenduste ja õppematerjalide arendamisel.

Kes nendest ettevõtetest võidab aasta ettevõtte tiitli, selgub 2. novembri õhtul toimuval auhinnagalal „Eesti parimad ettevõtted 2024“, mida saab samal õhtul jälgida ka ETV vahendusel. Samuti tunnustatakse konkurentsivõime edetabeli parimaid, ettevõtluse edendajaid ning antakse üle noore ettevõtja preemia.

Ettevõtluse auhinna konkurss on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele. Konkurssi korraldavad Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus ja Eesti Tööandjate Keskliit. Eesmärk on tunnustada silmapaistvaid, leidlikke ja nutikaid Eesti ettevõtteid, kelle järjepidev töö on toonud edu nii ettevõttele, selle töötajatele kui ka laiemalt meie ühiskonnale ja riigile. Konkursi läbiviimist kaasrahastab Euroopa Liit.

Täpsem info konkursi kohta: https://eis.ee/ettevotluseauhind/ 

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields