Avaleht

Utilitas: liitudes panustamine aitab olla muutuste eestvedaja

Utilitase kontserni juht Priit Koit. Foto: Jake Farra

Eesti Tööandjate Keskliiduga liitus energiakontsern Utilitas, juhtiv taastuva soojus- ja elektrienergia ning kaugkütte ja kaugjahutuse tootja üle kogu Eesti. Utilitase kontserni juht Priit Koit selgitab, miks ja mis ootustega liitusid ning mida liitu kaasa toovad.

Ettevõtlusorganisatsioonide roll ettevõtjate arengus ja partnerluses riigiga

“Eesti on jõudnud olukorda, kus majanduse arenemiseks ei piisa enam konvergentsist Euroopa riikidega, vaid peame aktiivselt otsima seda, mis võiks olla meie konkurentsieelis, millega siia meelitada investeeringuid ja panna alus järgmisele majanduskasvu lainele. Hea haridus ja loomupärane töökus on heaks aluseks, aga mõlema hoidmise ja arendamisega peame vaeva nägema ja ühiskonnana tagama, et ettevõtlus ja ettevõtlikkus ei oleks mitte taunitav, vaid tunnustatav,” selgitab Priit Koit.

Ta rõhutab jätkusuutliku ettevõtluse olulisust: “Jätkusuutlik ettevõtlus on tänapäevases, euroopalikus majandusruumis üha olulisem ja muutumas vältimatuks, kui soovime oma tooteid ja teenuseid eksportida. Sellise majanduse vereringeks on roheline energia, kusjuures sõltuvus on mõlemapoolne: energiatootjad vajavad nii head investeerimiskeskkonda kui ka edukaid ettevõtteid, kes rohelise energia abil kõrge lisandväärtusega tooteid toodaks ja Eesti majandust kasvataks. Ettevõtlusorganisatsioonidel on sealjuures oluline roll nii ettevõtjate arengus kui ka partnerluses riigiga,” selgitab Koit, miks otsustas Utilitas Tööandjate keskliiduga liituda.

Ta jätkab: “Meie ootus on, et nii omavahelised kui ka riigiga peetavad arutelud oleksid sisukad ja faktipõhised. Ja et dialoogide põhjal oleks meil julgust välja valida see tee, millega me globaalses konkurentsis eristume ja valmisolek selle saavutamise nimel pingutada. Liitu toome kaasa teadmised nii rahvusvahelistest energeetika- kui ka finantsturgudest ja sealsetest tavadest ja trendidest. Tegutsedes erinevates riikides oskame siinseid võimalikke lahendusi panna võrdlusesse teiste riikide praktikatega ja seeläbi hinnata nende mõju siinsele majanduskeskkonnale.”

Ettevõtjate koostöö ettevõtluskeskkonna arendamisel

Koit rõhutab, et ettevõtete osalemine ettevõtlusorganisatsioonides on äärmiselt oluline, kuna see aitab neil olla muutuste esirinnas. “Maailm ja ettevõtluskeskkond on pidevalt kiires muutuses ning aktiivne panustamine ettevõtlusorganisatsioonidesse aitab olla muutuste eestvedajate mitte sabassörkijate seas,” selgitab ta.

Samuti hindab Utilitas koostöö olulisust. “Oleme tugevalt meeskonnatöö usku – spordis oleme õla alla pannud Eesti korvpallile – meeskonnaspordile, kus iga 24 sekundi vältel on vaja lahendus leida. Sama oluline on erinevate ettevõtjate koostöös otsida ja välja pakkuda lahendusi, mis aitavad kaasa siinse ettevõtluskeskkonna arendamisele,” räägib Koit.

Tulevikku vaatav ettevõtlus

Eesti ettevõtluskeskkond on muutlik ja keeruline, kuid see loob ka uusi võimalusi. Uurisime, millesse Utilitas täna panustab. Priit Koit sõnastab ettevõtte tulevikuvaate: “Roheline üleminek on megatrend, millest ei saa mööda vaadata ükski pikaajalisele kasvule suunatud ettevõte või riik. Tegutseme puhtama tuleviku nimel.”

Liitu Eesti mõjukaima ettevõtlusorganisatsiooniga!

Eesti Tööandjate Keskliidu liikmed teavad, et aktiivne osalemine ja panustamine keskliidus aitab kasvatada Eesti majandust ja inimeste heaolu. Tegeleme keskliidus küsimustega, mis puudutavad igat Eestimaa ettevõtjat: maksud ja tööjõud, tervishoid, haridus, innovatsioon ning kestlikkus ja rohepööre. Aitame kujundada head ja ettevõtjasõbralikku majandusruumi, mõjutades seadusandjaid ja valitsejaid. Samuti hoiame tööandjaid kursis tööandja jaoks oluliste teemadega ja aitame infokülluse ajastul hoida pilku peal asjadel, mis ei tohi ettevõtjal kahe silma vahele jääda.

Kui soovid olla osa muutuste eestvedajatest, kuuluda tipptegijate võrgustikku ja olla tööandja jaoks olulises infoväljas, siis liitu Eesti mõjukaima ettevõtlusorganisatsiooniga, Eesti Tööandjate Keskliiduga!

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields