Avaleht

Inspireerivad juhtimisvõtted ja raamatusoovitused: A. Le Coq juht Jaanus Vihand

Jaanus Vihand, AS A. Le Coq juhataja / CEO
AS A. Le Coq juhataja ja tegevjuht Jaanus Vihand. Foto: erakogu

Kaasaegses kiiresti muutuvas maailmas on eduka juhtimise keskmes pidev õppimine, isiklik areng ja parimate tavade jagamine. Seetõttu on meil suur rõõm tutvustada teile Tööandjate keskliidu liikmeid ja nende juhte, kes jagavad oma inspireerivaid juhtimisvõtteid ja soovitusi raamatute kaudu.

Jaanus Vihand, AS A. Le Coq juht, avab ukse oma juhtimisfilosoofiasse ja jagab lugemissoovitusi, mis on teda aastate jooksul kõige enam mõjutanud.

Kohustuslik lugemine tuleviku juhtidele

Küsimusele, milline raamat peaks olema kohustuslik lugemine igaühele, kes soovib elus edasi jõuda, vastates selgitab Vihand, et talle on meeldivad raamatud, mis õpetavad mõtlema laiemalt, niiöelda kastist välja ja nägema kaugemale traditsioonilistest piiridest. “Ennekõike tasub lugeda palju ajalugu, see õpetab suuremat pilti nägema ja see ei tule kunagi kahjuks.”

Ta jätkab: “Vastupidavamatele soovitan kindlasti Arnold Toynbee „Uurimus Ajaloost“ (A Study of History). Kui aga mõtlen tagasi kõigi enda loetud juhtimisraamatute peale, siis siiani tekitab väga positiivseid emotsioone juba paarkümmend aastat tagasi loetud Eliyahu M. Goldratti „Eesmärk“ (The Goal). See on eriti sobilik just tootmisega seotud inimestele, aga tuleb kindlasti kasuks ka kõigile teistele.”

Igihaljas juhtimismõte

Vihandi selgitab, et on enda jaoks valinud välja 14 peamist juhtimisprintsiipi, mis tema juhtimisfilosoofia kenasti kokku võtavad. “Aga kui valida kõigist nendest välja vaid üks, oleks see: räägi inimestega,” ütleb Vihandi.

Sul on täna võimalus olla 20-aastase iseenda mentor. Millist nõu talle annad?

Jaanus Vihand: “Vestleksin temaga hea meelega prioriteetide seadmise teemadel – kuidas eristada olulist ebaolulisest, millega tasub tegeleda ja millega mitte.”

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields