Avaleht

2017. aasta Eesti parim väikeettevõttest praktikakoht on restoran Mr. Jakob

Eesti Tööandjate Keskliidu korraldataval konkursil „Parim praktikakoht 2017”  võitis parima väikeettevõttest praktikakoha tiitli Naudingumaitse OÜ ehk restoran Mr. Jakob.

Restoran Mr. Jakob on Otepää Golfikeskuses tegutsev naudinguid ja maitseid täis restoran ning võlu lisab kindlasti maaliline loodus selle ümber. Restorani hing ja hõng on kahe loomingulise koka kätetöö. Nii Jorma Riivald kui ka Maanu Tafenau on suure südame ja veelgi suurema missioonitundega peakokad, kel silmis sära ja kätes töötahe.

Parimaks väikeettevõtteks valitud Naudingumaitse OÜ väike kollektiiv leiab põhitöö kõrvalt aega võtta praktikale koka eriala praktikante. Noored peakokad panustavad sellega töötajate järelkasvu koolitamisse ja võimaldavad nii õpilastele suurepärase kogemuse. Peakokkade sõnutsi võib kokaks saada igaüks, kel vaid tahet jätkub. Kui inimene on pühendunud ja tal on soov kuhugi jõuda, siis on Jorma ja Maanu nõus neid igati toetama. Nad on tõelised oma ala fännid ja panustavad selle täiustamisse sada protsenti.

Mr. Jakobi restorani saavad praktikale vaid tublimad, sest eelkõige hindavad peakokad just praktikandi püüdlikkust ja tahet kuhugi jõuda. Praktikale minnes peab õpilane läbima kogu protsessi, mis töölegi asudes. Alustuseks saadetakse CV, millele järgneb vestlus ning ettevõtte tutvustus. Kui pärast vestluse lõppu nähakse tulevikku koostööl, siis see võimalus ka antakse. Kuna tegemist on väikeettevõttega, siis on praktikajuhendajad peakokad ise, mis tähendab, et allahindlust praktikandile ei teha milleski. Kliendi peal ei katseta nad ise ja ei luba seda ka praktikandil teha. Tähelepanu väärib asjaolu, et peakokad eelistavad igal võimalusel toetada kohalikku kultuuri ja sellega seonduvat: igal võimalusel kasutatakse toitude valmistamisel kodumaist toorainet ja kohalike põllumeeste saadusi.

Mr. Jakobi peakokad on ise suured grillimeistrid ning nad ei pea paljuks selles vallas ka prak-tikante harida. Grillipisiku eest on nad tänulikud suurtele kokkadele Rainer Härmile ja Rain Käärstile, kes juba kooliajal nende eeskujuks said. Üheks suuremaks saavutuseks Mr. Jakobi ajaloos peavad meistrid osalemist Eesti Barbeque Assotsiatsiooni korraldatud võistlusel „Suur sigadus 2015“, kus viiest võimalikust kategooriast võidetigi kõik viis. Siiani on nende tiim ainuke, kes sellise saavutusega ühel võistlusel hakkama on saanud.

Lisaks on restoran Mr. Jakob juba viis aastat järjest olnud 50 Eesti parima restorani seas. Loominguliste inimestena on Mr. Jakobi peakokad nüüdseks suutnud koos koostööpartneritega avada veel restoran Vidriku Sangastes, Elsa kohviku Otepääl ja Vaksali kohviku Tartus.

Suurte saavutusteni on viinud ja viib kindlasti ka edaspidi meeskonna suur kirg kokatöö vastu. Jormat ja Maanut ei heiduta ükski väljakutse ja see teebki nende tegevuse eriti tänuväärseks. Peakokad pingutavad selle nimel, et väikestest armsatest tõrudest kasvaksid suured tugevad tammed.

Autor: Kärt Kuvvas-Mekk
Allikas: Valgamaalane
Fotod: Raido Paurson

 

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields