Avaleht

Parim välistudengite praktikakoht on Playtech Estonia

Eesti Tööandjate keskliidu konkursi „Parim välisüliõpilaste praktikat toetav tööandja“ võitis IT-ettevõte Playtech Estonia OÜ. Ettevõtte tegevjuht Ivo Lasn selgitab, et praktikakohtade pakkumine aitab muuhulgas teravat tööjõupuudust leevendada.

Auhinna üle andnud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani sõnul on järelkasvu panustamine ettevõtete jaoks kriitilise tähtsusega. „Praktikaprogrammid annavad ettevõtetele võimaluse noortele enda ettevõtte jaoks olulisi oskusi õpetada, neid reaalsete tööülesannetega proovile panna ning pärast ka kohe tööle võtta. Hea meel on aina enam näha neid ettevõtteid, kes tegutsevad pikka perspektiivi silmas pidades,“ tõi Järvan esile.

Eesti Tööandjate keskliidu tegevjuht Arto Aas selgitas, et Eesti suurim vara on haritud ja ettevõtlikud inimesed, kuid vajalike oskustega inimesi on meil puudu, eriti IT-sektoris, ja seetõttu konkurents nende värbamise nimel tihe. „Praktikakohtade pakkumine annab ettevõtetele eelise tulevaste töötajate leidmiseks ja nutikamad tööandjad näevad, et Eestis õppivad välistudengid saavad aidata leevendada meie spetsialistide puudust,“ kommenteeris Aas.

Seda kinnitas ka Playtechi tegevjuht Ivo Lasn. Playtechil on enam kui 10-aastane aastane kogemus IT-valdkonna praktikantide vastu võtmisega ning huvi praktikale tuleku vastu on aasta aastalt noorte talentide seas kasvanud. “Viimase paari aasta jooksul oleme võtnud igal aastal umbes 60 praktikanti erinevatesse tehnilistesse rollidesse, kellest pea pooled jäävad meie juurde ka tööle ning kasvavad valdkonna tipptegijateks,“ kommenteeris Lasn. Kuna Playtech tegutseb globaalselt enam kui 20 riigis ning ka ettevõtte töökeel on inglise keel, siis jõuab ettevõttesse praktikale ka järjest enam välistudengeid. „IT-valdkonna välistudengitest jääb peale lõpetamist Eestisse elama ja tööle umbes 2/3, mis on tubli panus sektori tööjõupuuduse leevendamiseks,“ sõnas Lasn.

Žürii hinnangul on Playtechi tegevus praktikakohtade pakkumisel ja välistudengite toetamisel on olnud pikaajaline, süsteemne ja silmapaistev. Ettevõte on üle 10 aasta pakkunud praktikakohti nii kutseõppuritele, üliõpilastele kui Eestis õppivatele välistudengitele. Playtech korraldab nii suvist kui talvist praktikaprogrammi, mille käigus saavad praktikandid ettevõttes tugevate spetsialistide kõrval reaalseid tööülesandeid teha. Programmi läbinutest enam kui pooled jäid ettevõttesse püsivalt tööle. Praktikaprogrammi raames teeb ettevõte koostööd kutsekoolide ning ülikoolidega.

Kuidas selgub parim välistudengite praktikakoht?

Eesti Tööandjate keskliidu korraldatud konkursile „Parim välisüliõpilaste praktikat toetav tööandja“ said kandidaate esitada ettevõtted, kutseõppeasutused ja kõrgkoolid. Kandidaatidena sai üles seada ettevõtteid ja sihtasutusi, kes on läbi viinud eelneva kalendriaasta jooksul praktikat/õpipoisiõpet kutseõppuritele ja/või üliõpilastele.

Võitja selgitab žürii.

Kokku tunnustatakse praktikavõimalusi pakkuvaid ettevõtteid neljas kategoorias.

Peaauhinna ehk parima praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes tegeleb süsteemselt praktika ning töökohapõhise õppe pakkumisega ja jagab oma teadmisi teistega. Selle tiitli võitis sel aastal puidutööstus Thermory. Loe lähemalt https://employers.ee/selgus-parima-praktikakoha-pakkuja/

Parima regionaalse praktikakoha tiitli saab tööandja, kelle tegevus on loonud väärtust ka kohalikule kogukonnale. Sel aastal võitis tiitli Tartumaa metallitööstus Tarmetec. Loe lähemalt https://employers.ee/selgus-parim-regionaalse-praktikakoha-pakkuja/

Parima väikeettevõttest praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes vaatamata oma väiksusele tegeleb teemaga süsteemselt ja järjepidevalt ning näeb selles võimalust, et oma äri arendada. Selle võitja selgub novembri jooksul.

Konkurss toimub seitsmendat aastat.

FOTO: Foto autasustamiselt. Fotol Playtech Estonia tegevjuht Ivo Lasn (vasakult), parima välisüliõpilaste praktikat toetava tööandja auhinna üle andnud ettevõtlus- ja IT-minister Kristjan Järvan ning konkursi korraldaja, Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Foto autor Aron Urb.

Liitu tööandjate uudiskirjaga

Uudiskiri jõuab teie postkasti üks kord kuus.

"(kohustuslik)" indicates required fields